mandag 19. oktober 2015

En ganske god mandagsmiddag…
Kona mi er glad i fisk, så i dag ble det lettsaltet torsk. Det verste er jo at jeg syns det er godt jeg også. Og så er det ganske enkelt. Poteter har jeg, mandelpoteter. Lerøy har en utrolig god lettsaltet torsk som jeg kjøper på Kiwi. For å gjøre det litt bedre enn normalt, har jeg også noen frosne scampi – Black Tiger. En pose rekker jo til en rekke middager. Og for å holde meg til det frosne så blir det frossen broccoliblanding – broccoli, blomkål og gulrøtter. (Nå har vi hatt salater i 3 dager, så det er godt å gjøre det enkelt.)

Siden varene er på plass, er det jo bare å sette i gang. Tar ut de frosne scampiene og lar de tine. Ferdig tinet blander jeg de i en sursøt chilisaus, så kan de ligge å godgjøre seg i det som også blir sausen til torsken.

Deretter gjelder det å gjøre klar potetene. Mandelpoteter skal bare dampes, sier Lise Finchenhagen og hun vet det. Så jeg lar de forsiktig koke opp i vann med litt salt og mye dill og deretter dampes. Så har jeg nettopp kjøpt meg en toetasjes kjele, så jeg kan dampe grønnsakene samtidig.

Den lettsaltede torsken skjærer jeg i passende stykker til kona og meg selv. Legger de i en i en ildfast form sammen med smør, sitron og litt olje. Deretter krydrer jeg dem med pepper, hvitløkspulver og dill. Inn i ovnen for at de skal bli bakt. Syns det er bedre enn kokt eller stekt. (Vet at jeg kunne lagt dem i aluminiumsfolie, men jeg baker dem gjerne.)

Da er jobben gjort. Nå er det bare å vente litt. Potetene er ferdig og da heller jeg de over i en dyp skål som allerede er krydret med pepper, hvitløkspulver og dill, samt litt smør og rømme. Blander dette godt sammen og har en aldeles nydelig potet til torsken som bare kan legges på tallerkenen. Over torsken legger jeg scampiene og øser på med litt av den sursøte sausen. Så legger jeg på de dampede grønnsakene. Kanskje krydre de litt og gi dem et anstrøk av smør.


Det tok jo ikke lang tid heller. 30 minutter. Og da rakk jeg å skrive denne bloggen også. Men det ble godt denne gangen også.